Wat is een zorg au pair?

Wanneer u niet meer in staat bent om op verantwoorde wijze voor uzelf te zorgen en u daarom behoefte heeft aan frequente verzorging en/of verpleging, kan het vermijden van verpleeg- of verzorgingshuizen en de beperkingen van thuiszorg u voor een dilemma stellen. Au pair zorg biedt juist in deze situaties een oplossing. Met een zorg au pair bent u verzekerd van persoonlijke zorg, gezelschap en toezicht, en dat allemaal binnen uw vertrouwde omgeving. De zorgaupair staat garant voor uw verzorging als cliënt en helpt tevens bij het ontzorgen van uw naasten. Omdat de zorg au pair tijdelijk bij u thuis inwoont gaat de zorg die zij biedt verder dan enkel persoonlijke verzorging. Zo neemt de zorg au pair ook de verantwoordelijkheid als het gaat om de boodschappen, het bereiden van eten en het uitvoeren van lichte huishoudelijke taken. Bovendien wordt er door de zorg au pair aandacht besteed aan uw veiligheid, hygiëne en leefomgeving. Begeleiding bij sociale activiteiten, zoals wandelingen, familiebezoek en uitstapjes, behoren eveneens tot het takenpakket van de zorg au pair. Gedurende de zorgperiode verblijft de zorg au pair in uw woning, waardoor zij u optimaal kan ondersteunen en begeleiden. Het belang van dagelijkse routines en gewoonten voor het welzijn van u als client wordt hierin uiteraard erkend en dus zal de zorg au pair te allen tijde trachten om u in uw persoonlijke routines bij te staan. De zorg au pair biedt u niet alleen gezelschap, maar ontvangt tevens uw bezoek, vergezelt u tijdens wandelingen en assisteert u bij uw afspraken. Kortom, de zorg au pair integreert volledig in uw dagelijks leven, wat zorgt voor continuïteit en stabiliteit voor u en uw naasten. Het enige dat wij van u vragen is een gemeubileerde slaapkamer met eventueel een eigen zithoek en een internetconnectie. 


Kom ik in aanmerking voor een zorg au pair?

Elke persoon met ten minste een zorgprofiel 4, gediagnosticeerd door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), komt in principe in aanmerking voor een persoonsgebonden budget, ook wel 'PGB' genoemd. Via dit PGB heeft u zelf de controle over welke zorg op welk moment door wie moet worden verleend. Met het persoonsgebonden budget kan de financiering van zorg au pairs grotendeels, en in sommige gevallen volledig, worden gedekt. Indien gewenst kunnen wij u assisteren bij de aanvraag van uw persoonsgebonden budget.

Natuurlijk is het tevens mogelijk om onze aupairzorg particulier te financieren. Alle afspraken omtrent de inhoud, duur van de dienstverlening en het afgesproken tarief tussen u en worden vastgelegd in een zorgovereenkomst. 


Wat als ik geen ruimte heb voor een zorg au pair?


Indien uw persoonlijke leefomgeving geen ruimte biedt voor het huisvesten van een van onze zorg au pairs, dan is er de mogelijkheid voor het huren van een volledig aangepast zorg-appartement. Deze volledig ingerichte woonruimtes bieden alles wat u en uw zorg au pair nodig hebben om comfortabel samen te leven. Zo zijn onze zorg-appartementen voorzien van een stijlvolle woonruimte, een moderne keuken, een badkamer en eigen slaapkamer voor u en de zorg au pair. Elke ruimte is met zorg aangepast op alle wensen van de client. Onze zorg-appartementen worden standaard met au pair zorg aangeboden.


Neem voor meer informatie over onze zorg-appartementen gerust contact met ons op.


Heeft Thuis-Zorg een Raad van Toezicht?

Thuis-Zorg is in het bezit van een zogenaamde 'WTZA Toekenning', hetgeen inhoudt dat wij onder andere ook verplicht zijn om een Raad van Toezicht te hebben.